Derfor skal i have en GPS til vandreturen!

trekking zenztrack til trekking og udendørs
trekking zenztrack til trekking og udendørs

GPS på udendørsturen? Ja, lige præcis! Hvis du, ligesom rigtigt mange andre danskere, elsker det udendørs liv og det at gå lange vandreture i naturen, så er det vigtigt, at du først og fremmest har styr på sikkerheden.

Vær forberedt på elementerne med en GPS tracker

Alle foranstaltninger og mulige scenarier, bør du se om ikke du kan forebygge inden, du tager ud. Vandreture eller ’trekking’ handler nemlig i høj grad om at være forberedt til elementerne og til turen i sig selv. Her kan en GPS tracker hjælpe dig gevaldigt – især hvis du er alene på dine ture. Tænk blot over det. Du går alene rundt over bakker, ved vandløb, tæt på skrænter og i ingenmandsland ude i skoven. Har du foranstaltningerne på plads i tilfælde af, at uheldet skulle være ude, og du kommer ud for et solouheld? Er der så en kompetent sporingsenhed, som tracker din position hele tiden og som ikke mindst er super nem at bruge.

En effektiv GPS tracker kan redde dit liv

Meget kan ske på en solovandretur, og alt efter hvilke terræner, du bevæger dig ud i, kan du altid risikere en voldsomt hæmmende skade. En grov skovbund eller stejl skrænt kan nemt betyde, at du komme ru d for et uheldigt fald, vrider voldsomt om på anklen eller falder og slår hovedet. Brækker du f.eks. anklen tænker du nok, efter du er kommet dig over sjokket, at du kan ringe efter hjælp på din telefon. Jo tak. Men hvad hvis du befinder dig et sted, hvor der ikke er noget signal? Så skal du jo have en GPS tracker. Nu tænker du nok ikke så meget på det danske landskab ift. manglende signal.

Til trekkeren der tager på udflugt alene – Er du dækket ind mod uheld?

Er du dog ude og trekke i udlandet, er det dog ikke så usandsynligt, at du ender et sted, hvor der ikke er noget som helst signal. Tag f.eks. de norske fjelde, som er meget populære at trekke i. Kommer ud i problemer herude, kan det nemt være livsredende med en god GPS tracker. Det behøver ikke være nogen stor klods, men tag blot vores lille GPS Mini tracker. Denne enhed fylder ikke mere end en tændstikæske, og du kan altså nemt have den med i rygsækken, uden den fylder noget som helst af plads.

Det ekstreme eksempel – 127 hours – hvad hvis han havde haft en GPS tracker?

For at illustrer hvor galt det kan gå, når du er ude og trekke mutters alene, og ingen ved, at du er taget afsted, eller hvor du kunne finde på at tage hen, kan man henvise til filmen 127 hours. Filmatiseringen handler om en mandlig trekker, som tog på udflugt uden andres kendskab og i ingenmandsland i USA. Lang historie kort. Han bliver fastklemt mellem to klipper, hvorfra han ikke kan undslippe og efterfølgende begynder langsomt at dø, inden han så undslipper på den mest utænkelige måde. Pointen her er dog, at en GPS tracker ville kunne have reddet ham, og sikret at han var kommet derfra uden mén.

Nem og hurtig opsætning, og du er parat til trekking!

Alt hvad trekkeren i filmen 127 hours havde behøvet at gøre var lige kort at opsætte GPS trackeren, inden han tog her afsted. Havde det f.eks. været en ZenzTrack Mini GPS, ville den allerede være opsat fra leveringstidspunktet. Hertil er der sporingsportalen, som kunne have givet dem, som har adgang, et hurtigt overblik over, hvor han havde været, siden han tog hjemmefra, og indtil han kom ud for sit uheld. Man ville vide præcis, hvor man kunne finde ham, og eftersøgningen ville gå hurtigt og effektivt.

Hvad hvis jeg trekker uden nogen form for teknologi?

Er du en af dem, som på eget initiativ møder elementerne uden teknologi til din hjælp, heriblandt en telefon, bør du alligevel overveje at have en GPS tracker monteret i din rygsæk. Husk på, at det blot er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, og den kommer ikke til at genere dig ligesom teknologi. Den kræver heller ikke samme forsigtighed som en telefon, og du kan derfor have den med dig over søer, floder og vandløb etc., da den er vandtæt. En ZenzTracker Mini kommer heller ikke med unødvendig teknologi, og ting, de rer forstyrende for dig i din færden. Du vil helt glemme, at du har den på dig, men det kan være det der i sidste ende redder dit liv. Så overvej nøje om ikke du skal have en med dig alligevel.

ZenzTracker Mini til det farlige udendørsliv

Zenztracker mini model - mini GPS tracker

Med førnævnte eksempler in mente, bør du stærkt overveje, om ikke du skal have en GPS tracker af en eller anden art med på din tur. Især ved turer til farlige zoner og omgivelser, er det et absolut must at have en GPS tracker med. Din telefon er kun noget værd på din tur, hvis du har signal. Hvis dette ikke er tilfældet, og uheldet er ude, står du jo på bar bund og uden mulighed for hurtig assistance fra eftersøgningsholdet.

ZenzTracker Mini til det rolige udendørsliv

De ter ikke blot trekking og vandreture, hvor du kan bruge en god GPS tracker, såsom ZenzTracker Mini. Er familien på tur, kan den bruges til både kæledyr, som er tilbøjelige til at stikke af i ny og næ, samt mindre børn, som render rundt og leger. Er i ude på en picnic med hele familien og børnene leger et stykke væk, og der er tale om helt små børn, kan det være betryggende at have en GPS enhed placeret på barnet, blot for at du som forældre kan være ekstra sikker.

Den perfekte hundetracker

Brug også en GPS tracker til at sørge for, at hunden kan findes igen hurtigt. Det kan nemt ske på sådanne turer, at hunden bliver opstemt, skræmt eller ser noget, der får den til at løbe væk. Oftest kommer den tilbage, men hvad nu hvis den ikke gør? Er det så ikke at foretrække at kunne spore og finde den så let som overhovedet muligt med en GPS tracker og evt. sporingsportal?

Skriv en kommentar

Scroll til toppen