En GPS tracker kræver ligesom meget andet strøm for at virke, og når du skal vælge om din tracker skal forsynes via et batteri eller en fast strøm tilslutning er der fordele og ulemper ved begge løsninger.

Herunder gennemgår vi dem alle sammen, så du ved, hvad du skal kigge efter.

 

GPS tracker med fast tilslutning

Denne type kræver at GPS trackeren forbindes til et eksternt batteri. Den anvendes ofte på køretøjer, som har mulighed for løbende at generere strøm til batteriet.

Trackeren har som regel også et lille internt batteri, som kan holde den kørende i op til 48 timer, hvis fx en tyv frakobler batteriet.

Tilslutning klares som regel ved at tilslutte den med to ledninger, en plus og en minus forbindelse. De fleste har ekstra forbindelsesmuligheder såsom fx tænding, således man kan følge med i om køretøjet er tændt eller slukket.
Montering kræver indsigt i køretøjers el-teknik og bør derfor klares af en fagmand, for eksempel en mekaniker. Det gør imidlertid også, at oveni GPS trackeren pris, skal man påregne mellem 600,- og 1000,- DKK til montering.

På plussiden er helt klart, at når trackeren først er installeret så behøves man ikke tage hensyn til, hvor ofte den skal sende, og man slipper for genopladninger eller udskiftninger af batterier.

 

Fordele:

 • Løber aldrig tør for strøm
 • God i situationer, hvor der skal sendes meget ofte

 

Ulemper:

 • Besværlig og dyr montering
 • Kun til køretøjer /aktiver som kan generere strøm

 

 

GPS tracker på batteri

Trackere som kun forsynes via eget batteri har den fordel at de kan bruges overalt, de kan monteres ekstremt nemt, da de ikke kræver nogen form for tilslutning.

Bemærk, der er stor forskel på batterilevetiden på de enkelte trackere som udbydes.

Nogen holder kun i ca. en uges tid, mens fx vores Zenztracker kan klare op til 10-15 år, hvis aktivet sjældent bevæger sig, og 2 år hvis der er regelmæssig bevægelse.
En GPS tracker på batteri er ikke egnet til avanceret sporing, hvor der skal opdateres med sekunders mellemrum og indsamles en masse data.

De kommer til deres ret i situationer, hvor brugeren har brug for en tyverisikring eller ønsker at kunne holde et overblik over, hvor materiel og personer befinder sig.

En GPS tracker på batteri er desuden nem at gemme, og den har ikke den ulempe at en tyv for eksempel kan følge ledningen fra køretøjets batteri og hen til, hvor man har gemt GPS trackeren.

Når det kommer til fleksibel anvendelse udmærker en batteridreven GPS tracker sig ligeledes, da den hurtigt og nemt kan flyttes rundt mellem forskellige aktiver, og siden den ikke skal bruge fast tilslutning er GPS tracker på batteri reelt den eneste type som er egnet til trailere, vogne, campingvogne og andre genstande uden egen strømkilde.

 

Fordele

 • Nem montering
 • Fleksibel løsning, hvis man ønsker at flytte den rundt mellem forskellige aktiver
 • Enkelte modeller har batterilevetider på flere år
 • Nemmere at gemme
 • Uafhængig af strøm og kan bruges overalt

 

Ulemper

 • Meget begrænset batterilevetid på de fleste modeller
 • Ikke egnet til avancerede flådestyringsløsninger

 

Konklusion

Den overordnede konklusion er at hvis du skal bruge en løsning, hvor du er afhængig af opdatering hyppigere end hvert kvarter, så bør du vælge en løsning med fast tilslutning.

Har du derimod et mere simpelt behov, hvor du måske blot vil tyverisikre et aktiv eller kan klare dig med knap så hyppige opdateringer, så kan du roligt købe en GPS tracker på batteri.